Lättretlig dam

Jag vet inte om det är hormoner eller knäckehäxan i mig som spökar, men jag känner mig bara så otroligt skör just nu. Det kan räcka med att någon inte gör som jag tycker, eller en tv reklam som e lite sorglig.. jag har bara nära till tårar eller så blir jag irriterad... well well. Alla har vi väl våra dagar?

En positiv sak nu är iallafall att jag eventuellt har ett jobb på gång... så ni som läser kan väl hålla en tumme eller två för mig.

Igår åt vi en så god middag, faktiskt den godaste jag ätit sen jag startade dieten. Kycklingspett, ris, sallad och sweetchili creme fraiche! Brassade på till tusen i ugnen för att få den där härligt grillade känslan på kycklingen och ja... kan ju säga som så att brandlarmet gick igång 2 gånger :D
Har ni inte provat sweetchili cremefraiche så tycker jag att ni ska göra det... världens enklaste sås och den är så himla god... ta valfri cremefraiche och blanda i sweetchilisås- done! Gott till nästan allt, speciellt grillat.






Mullers är bäst

 

Mullers semlor... gud vad jag älskar de! Men vänta lite nu.. äta med ögonen vad det ja! :(
Men övriga familjen mumsade på dessa underbara skapelser som älsklingen kom hem med igår. Jag gillar inte semlorna som man köper i affären, tråkigt bröd och så avskyr jag den äckligt kletiga mandelmassan.
Inte konstigt att kön går ut en bra bit på gatan på fettisdagen! De här är helt klart bäst!

Idag är jag hemma med Mathias som är sjuk... igen. Känns som sjukdomarna avlöser varandra här hemma just nu. Själv sitter jag med en kopp kaffe och har ätit 2 ägg. Tycker att det är lite äckelvarning på de där "navelsträngarna" som finns i äggen, vad är det egentligen? Känns verkligen som man äter upp kycklingens navelsträngar när man stöter på de äckliga trådiga och sega prylarna, blä! Kan vända sig i magen på mig och jag klarar inte av att äta mer efter det om jag inte är väldigt sugen på hela ägget. Någon mer som stör sig på dessa äckliga sakerna i ägget?

För övrigt då- våren närmar sig och snön smälter rekordsnabbt utanför. Vikten imorse- 81.7. Nu går det inte lika snabbt men det är ju vanligt att det klingar av.. men neråt går det så jag känner mig nöjd, även om jag är lite otålig och vill ha slutresultat nu på en gång!

Nu ska jag försöka fixa min spotify lista så jag kan ha skön musik i lurarna när jag tar min powerwalk!
Ha det gott!

Cupcakes baby

 
 

Bakryck igen! Cupcakes blev det idag. Jag har alltid haft lite svårt för smaken på frostingen, och samma för resten av familjen men idag gick den iallafall hem hos 4/6 :)
Var inte nöjd med frostingen som jag gjorde enligt receptet så jag hällde ut, tillsatte, tog bort, ändrade och mixtrade utav bara den... nästa gång blir det nog gräddfrosting med lite bär i, nåt i den stilen.
Söta är de ingen tvekan om att de är!

10 dagar in i dieten och vikten är...

Men en startvikt på ca 90 kilo väger jag nu idag, 10 dagar senare:




Lång väg kvar men resultatet e inte helt illa! Pepp pepp!

Guttenmurgen

Blogg i bad! Vaknade och insåg att vi försovit oss så det blev rekordsnabb påklädning och sen ut med Angelina till T som skulle köra henne till skolan. Hatar när man försovit sig, kan va på skitdåligt humör hela dan efter det. Idag tänker jag klaga över att jag har migrän, e småförkyld och har försenad pms....Hoppas er dag e bättre än min! Jag ligger som ni ser i ett skumbad med en kopp kaffe, antecknar ni?!

Uppdaterar senare under dagen om hur det går med mr.dukan the diet- nu kan jag avslöja min vikt ;) puss på er!


Valentines day


Lasagne middag!


Angelinas present till mig, skapad i skolan idag


Min dukan-lasagne med champinjoner och squash


Sessan väntar på fika


Kärleksmums, jag fick äta med ögonen som vanligt :(


Saft med mjölk, fresh


Snygga blomarrangemanget

Vår dag i bilder!


Fem dagar protein- nu cruise





Efter fem dagar med endast protein, sa min kropp att det var dags för cruisefasen. Jag har noll energi och är konstant trött. Så nu får jag äntligen frossa i grönsaker! Känns som en helt ny värld öppnas :)
Till frukost brev det en skål lättfil med havrekli, och detta till lunch, kryddat med massor av cayenne för att få fart på förbränningen!

Nu dags för kaffe!


Idag är det hårt



Jag bjuder på den bilden... bilden från den härliga tiden jag hade i min lägenhet... ja den på Lövlundsvägen... vilka minnen. Vilka kvällar vi haft där, jag och syrran. Bilden säger väl allt! Men gud vad läckert med avocadomasker vin och snus, håller ni inte med? Det är hög klass på oss.

Idag har jag haft det tufft, riiiktigt tufft. Har varit så konstant sötsugen.. antar att det beror på att blodräkningen är på G. Så kom Thomas hem med en stor påse godis...mmm tack för den. Ät på ni ba!
Dagens middag blev het rödlökskeso med fläskfilé.. hade helst ätit nötkött enligt Dukan, men vi hade en fläskfilé i kylen så det var lika bra att brassa på den. Jag försöker dämpa suget med en kopp chai med färsk ingefära i... vill inte sitta bredvid gottegrisen i soffan så jag satte mig i köket.

Och så längtar jag efter vin, ett glas rött vin men nej nej, det går såklart inte.
Jag ska inte klaga för jag har valt det här själv, men lite synd om mig e det faktiskt.... ;)

Sweet



Jag har under dagen gått från att ha en låg mängd ketoner till att ha nästan max! Wiuuuu!
Ser ut på bilden som att färgen på stickan inte e lika mörk som på bilden men det e ljuset från lampan som gör det, för färgen e helt klart samma som på bilden irl! Happy dance :D imorgon hoppas jag på max.

Pannkaksberg & Ketos-fas



Jag har precis stått i över en timme och stekt pannkakor till dagens middag. Kidsen klagar aldrig på pannkakor och jag förstår dem för det e verkligen gott, enkelt billigt och gott! Kanske inte så näringsrikt, men jag brukar ha extra ägg i smeten så det blir lite mer proteiner!

Imorse tänkte jag kolla med mina Keto- stix om min kropp gått in i ketos-fas och det hade den! Jag ligger just nu på andra steget, alltså låg, men det e bättre än inget. För er som inte vet vad ketos-fas är så kan jag berätta att det är något som inträffar när man äter i princip inga kolhydrater, och eftersom kroppen då inte får något "bränsle" så förbrukas det bränslet som redan finns i kroppen... FETT! Bra va?!



Finns att köpa på apoteket om någon undrar.

Trött mama








Zzzzzz... vad trött jag är hela tiden. Jag som ändå sov hyfsat i natt, kan det vara för att jag inte äter fett & kolhydrater nu tro?

Idag promenerade jag till skolan i världens stökaos, nysminkad och ni kan ju gissa hur jag såg ut när jag kom fram? Angelina lekte med Agnes i vanlig ordning när jag kom, de är så söta ihop. Blev lite gung på kompisgungan sen gick vi vidare till centrum där jag köpte ett par jeans och en tuttbralla på Lindex. Känns sådär att handla nya jeans nu när jag förhoppningsvis kommer tappa lite vikt, men som det är nu kan jag bara ha typ 3 av mina 20 byxor... lagom kul.

Fixade kycklingklubbor med jasminris & currysås och familjen åt för glatta livet, och jag pillade lite kyckling. Idag har det kännts av ordentligt att kroppen skriker efter kolhydrater, har varit hungrig hela dan. Jag har ätit en kycklingfilé med vitlöks/ört yoghurt, en proteinshake, 4 koppar kaffe och 3 kycklingklubbor.. tänkte pilla i mig 2 kokta om en stund så jag kanske slipper somna hulkandes av hunger, haha. Min meny låter väl sådär va? Det e den också och jag längtar verkligen tills attackfasen är över och jag får äta grönsaker, mmmmm!!!

Efter middagen frågade ungarna efter efterrätt, snäll som man är så ställde jag mig och bakade havreflarn och syltkakor- godare än farmors kakor fick jag höra ;) hihi. Aningen frestad man var då, fick liksom luktäta dom, det satt fint. Kanske lurade jag hjärnan att jag åt dem....

Jag längtar efter ljusa dagar så man kan ta fina bilder, som det e nu kan man ju knappt fota efter kl 4-5 :D
Thomas ska jobba ikväll igen med ledningarna... trist. Men jag passar på att njuta lite av tystnaden.

Ser ni min lugg förresten, den e så lång att jag måste ha den åt sidan, skitfult. Blir frissan snarast!

Hur har er dag varit?

Tikei mineralsmink



Måste bara få tipsa om mitt härliga och otroligt prisvärda mineralsmink från märket Tikei.
Jag har ju kört på ID bare minerals men fick sedan tips av min syster om detta smink som kostar ca. en fjärdedel av ID sminket... skeptisk som tusan var jag men gav det en chans. Om jag är nöjd? 100% skulle jag nog säga! Täcker fint och deras concealer e nog den bästa jag provat.
Superbilligt bra smink med härliga borstar, och man får alltid med en massa ögonskuggsprover när man beställer och det e ju en trevlig bonus.

Vet inte hur man länkar till hemsidan men gå in på deras hemsida och kolla- tikei.se

Jag är så nöjd!

Dukan dag 2

Godkväll, här sitter jag och kvällsfikar kokt ägg och chaité... är inne på dag 2 av attackfasen och det går toppen, förrutom att jag har börjat få migränkänningar som förhoppningsvis ger med sig.
Thomas är iväg och kvällsjobbar med vattenledningar så jag passade på att mysa lite för mig själv i köket... har jag sagt att mitt kök är min favvo-plats i hemmet?!

Idag har jag varit tröööött för jag sov bara 3 timmar i natt, hade förvisso inte behövt gå upp kl. 6 men jag var ändå uppe och plockade fram kläder till Angelina och då kunde jag lika gärna starta dagen när jag ändå var uppe på benen... har tvättat och vikt kläder här hemma, tvättberget from hell har vi.
Sedan kom mina älsklingar hem och Angelina var den sötaste härligaste gladaste lilla solstrålen när hon klev innanför dörren och då får man ju genast lite ny energi. Mammas lilla batteri ♥

Igårkväll gick jag och la mig med en kurrande mage då jag ätit alldeles för lite (endast 2 ägg, ingen matlust) men idag har jag varit duktigare!
Frukost- 5 proteinrika vegetariska basilikapuckar + proteinshake & kaffe.
Lunch- En liten bit tjocka revben
Middag- 1 dl Indisk köttgryta (som förövrigt var SKIT god!)
Kvällsmat- 2 kokta ägg, 4 skivor skinka & 2 koppar té
Och så massor, massor av vatten under hela dagen såklart...

Appropå ägg... vill ni ha ett litet tips för att göra de perfekta äggen, sådär krämig gula ytterst men lös inuti?
Koka upp vattnet först, lägg sedan i äggen och ställ klockan på exakt 7 minuter- då har du garanterat perfekta ägg varje gång! För visst e det irriterande när man kokat för kort/länge så det bara e jobbigt att äta...
Tipset kommer från min syster- hon e äggmästare :) Och så det nästan viktigaste, låt inte äggen bli kalla, varma ska de va!

Hur vill du ha dina ägg?


Just nu, i mitt kök.
Hoppas ni haft en härlig tisdag ♥

Vår helg i Sorunda

I Lördags åkte jag och Angelina hem till min syster som bor i Sorunda, jag fick helt enkelt lite syster-craving...
Vi spenderade kvällen hos deras grannar med tacos, några bira och melodifestivalen och jag måste säga att det var jättetrevligt fast jag från början inte alls var sugen på att vara social... har mycket tankar i huvudet just nu.

Och äntligen fick jag gosa men lilla Linus, han e så härlig men jäklar vad han ska vara överallt, och för att inte tala om att han ska TA allt i hans väg... herrejisses :) Prinsen fyllde hela 1 år den 3e februari!

Jag har idag påbörjat en diet som heter LCHP, eller Dukan dieten, precis som LCHF fast inget fett utan protein istället. Har ju kört LCHF förut men jag hade konstant huvudvärk så jag fick sluta. Och jag vet att många är emot dieter och sånt, levt sunt och rör på sig istället jada jada osv osv. Men nu är det så att jag lagt på mig typ 15 kilo, vet inte exakt då jag ärligt inte vågat ställa mig på vågen på 4 månader. Så nu ska jag kicka igång och bara äta proteiner i ca. 10 dagar... har dock bara ätit 2 ägg på hela dagen, alldeles för lite men jag har inte varit sugen på mat idag och jag känner mig knappt hungrig ens, bara lite snurrig i bollen... hmmm....
Skulle ju vara rätt bra att veta vad startvikten var men jag klarar inte av att se min vikt just nu. Ilandsproblem?


Mmmmm- tacos funkar alltid! Godast hos andra också....


Angelina och grannarnas härliga vovve


Lina & Linus på BVC idag, kolla de små skåpen- cute!


Syster Jessica ♥


Dessa ville Angelina ha... bara fylla med saft och snapsa ;)


KK- Kort & Kaffe

Vilken mysig dag vi haft! Jag och Angelina gick lite tidigare till isbanan och hon åkte för fullt duktiga tjejen, men fyyyy så kallt det var, det stack i benen av kylan... skulle kanske kollat på termometern innan jag gick ut utan långkallingar under, brrrrr!

Så jag ringde Aramia och sa att jag inte stod ut en sekund till så vi blev hämtade, drog in på Kvantum och handlade mellis, fikade och spelade kort. Trevligt trevigt :)
Tjejerna lekte både ute och inne, vad stora de har blivit- 6 och 7 år gamla, och utan framtänder båda två, hihi!

Idag blev det korvsoppa till middag, hur gott är inte det?!





Vad har du gjort idag?

Halvvägs till 50!

Igår fyllde jag somsagt 50.. eller vaa, nej, halvvägs till 50! Hela 25 år, då är man väl vuxen va?! ;)
Inga större kalasigheter då jag inte ville ha något kalas, jag spenderade nästan hela dagen hos min syster eftersom jag sov över där, sen när jag kom hem väntade god middag, tända ljus, blommor och presenter.
Angelina hade gjort en så fin mugg hemma hos mormor, nästan så jag tror att mormor fick hjälpa ;)
Det blev min födelsedagspresent från dottern och gissa om jag blev glad!

Av min syster fick jag det underbara rosa fatet som ni ser i tallrikshyllan på bild nedan, det kommer från märket Mateus och de har ljuvligt porslin! Egentligen e det en tallrik men den e så stor så jag serverade sallad på den igår- en riktig karamell på middagsbordet.

Av Thomas fick jag blodröda rosor och ett presentkort på Lindex- mycket välbehövligt då jag blivit för fet för mina kläder... har spräckt 2 brallor... "gråter lite"....
Har hittat en ljuvlig jacka på Lindex för 600 pix, blir eventuellt en sån. Den är mörkblå med finfina detaljer, volanger och knyt i midjan. Antar att de kommer säljas ut rätt snart så jag får skynda mig.

Nu ska jag göra i ordning varm choklad i termos för vi ska iväg och åka skridskor med våra vänner.
Ha en lovely torsdag!






Ser ni vilken ljuvlig mugg, den får pryda tallrikshyllan tillsammans med mitt fina fat!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se