Evighetsjobb

Ja, så känns det när jag tvättar och plockar här hemma, som ett enda moment 22. Är vi den enda familjen som har leksaker och kläder lite överallt här hemma? Tempot e lågt på hemmaplan, känns som tiden står still på nåt sätt... jag längtar efter sommaren- grillkvällar, strand-dagar och sommarbusiga barn....

Imorgon fyller jag 25 år. Jag har faktiskt inget speciellt planerat förrutom en liten fika här hemma... känns lite trist men jag har inte haft lust att göra något stort av det helt enkelt.









Angelina igår, pulkatur och sedan en smoothie när vi kom in... vi gjorde en islykta som borde vara klar idag... ska ut och titta till den snart :)

Vår dag på muskan

Vi var som sagt iväg till muskan och grillade idag, jättetrevligt förrutom att Angelina fortfarande inte är i form så vi fick åka lite tidigare... dessutom frös hon.. jag förstår inte hon hade full mundering men ändå var hon kall. 2 minusgrader och vantarna höll inte varmt för fem öre... det får bli ett par nya helt klart!

Jag var också genomfrusen när jag kom hem (konstaterar att jag måste införskaffa ett par termobrallor) så jag plumsade ner i ett hett bad och efter det slocknade jag en stund på soffan. Och nu sitter jag här, är så uttråkad! Kanske drar iväg ut på en promenad om en stund... eller jag kanske skulle ta och göra nya naglar på mig själv?!.. då de jag har nu ser för taskiga ut... well well

Här har ni några bilder från dagen:






Missnöjd och frusssssen


Vad gör ni denna lördag?

Seg start...

God morgon, här hemma har vi nyss ätit frukost... eller jag och Angelina iaf, Thomas och Martin e hos frissan.
Jag e så trögstartad på morgonen så ni anar inte, får se om kaffet gör mig lite piggare.
Idag ska vi ut å grilla i skogen nånstans i Ösmo... muskan tror jag det var, med ett gäng vänner. Lite udda med ett meeting i skogen mitt i vintern där man grillar korv och umgås, men det blir säkert trevligt :)

Nu ska jag göra mig klar för färd, jag önskar er en härlig lördag!


Angelina väntar på att klä granen i julas ♥

Succé

Maten ligger i magen och det var sååå gott, en klar 10-poängare!!!
Så jag tänkte dela med mig av receptet här om någon vill testa...

Egentligen skulle man inte ha pasta, utan bröd att doppa med, men jag ville ha det lite "matigare" så jag körde på färsk pasta, en favvo.

Moule mariniére
3
portioner ca.

450 gram blåmusslor
1 msk olja
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsvin, eller torrt vitt vin
persilja efter smak (jag hade 2-3 msk finhackad)
nymalen svartpeppar
1/2 dl vispgrädde
persilja till garnering
salt


How to:
Hetta upp oljan i en låg vid panna, blanda ner den finhackade scharlottenlöken & vitlöken, fräs någon minut under omrörning.
Tillsätt vin, persilja och peppar, koka upp under ca. 2 minuter och lägg sedan ner musslorna.
Koka under lock i 3-5 minuter och plocka sedan upp musslorna på ett fat samt släng de som inte öppnats.
Tillsätt grädden i skyn och reducera till ca. hälften återstår, smaka av med salt!
Servera med spadet och varmt bröd/pasta och njuuuut!

Enjoy!


Moule mariniére!

Hej vänner!

Jag skrev ju tidigare att jag förmodligen skulle bli överröstad gällande sushin och jo, de ville äta fläskfilé med potatisgratäng och jag är såååå trött på det! Jag är den enda i familjen som tycker om lite mer avancerad mat- nya smaker och lite knussel. Jaha! Då kör jag musslor idag sa jag, och roffade åt mig ingredienser till en musselmiddag :) faktiskt första gången jag lagar musslor själv- spännande! Tänkte köpa färska musslor men eftersom dom var så små och på 1 kilo per påse så blev det frysta...

Älsklingen tycker jag är tråkig som inte äter samma som resten av familjen... men bara för att dom vill äta tråkig Svenssonfredagsmiddag varje helg så måste väl jag kunna få göra något som jag tycker om!? Hur gör ni när alla inte kan samsas om middagen? Gör ni ibland separat middag!? Aja, jag är envis och det blir oftast som jag vill ;)
Jag visar resultatet sen här i bloggen, och berättar om det vart gott!
Kolla in min vinbox i form av en väska, söt som tusan och vinet smakade inte dåligt heller... jag är egentligen mer för rött vin men eftersom det ska vara vitvin i receptet så blev det blanko idag!

Ha en underbar helg ♥




Vad gjorde man innan iphonen kom?

Haha, kom nyss på hur jäkla löjliga vi e som inte hinner mer än stanna med bilen och direkt åkte både min och Thomas telefoner upp, vi sitter just nu och väntar på att Martin ska sluta i skolan. Vi ska jaga en klipptid åt honom men det e förmodligen rätt kört såhär en lönings fredag.

Sedan ska vi kolla efter en blueray då våran dvd har sagt upp sig.
Idag e jag sugen på sushi men jag blir nog överröstad... Vill äta på nyöppnade Estö thaien, det ska tydligen vara sjukt mysigt därinne... Någon som varit där på senaste?!

Nu ska vi lämna bilen... Puss!

Dagens frull:


Adele & kaffe i köket...

Javisst, hur mysigt somhelst! Älsklingarna sitter och kollar film, jag hade inte sug på det så jag satte mig i köket med lapen, tände ljus och laddade kannan full med java.

Jag har haft världens problem med att ladda upp bilder, har jag glömt hur man gjorde eller har något ändrats på blogg.se?! När jag ska lägga upp bilder så klickade man förut på en ruta och kunde där välja de bilder man ville ha, men nu finns inte den "rutan"? Så jag fick öppna dubbla sidor och kopiera och klistra in, och så kan jag inte sätta dem med mellanrum... vad gör jag för fel? Hatar när det krånglar, för jag är så okunnig om sånt här... dessutom kan jag inte dela upp texten... grrr!

Här hemma snöar det för fulla muggar, vår första riktiga snö kom ju för bara några dagar sedan här i Nynäshamn... när kom snön hos er?!

Nej, nu ska jag klura vidare hur jag gör för att lägga upp bilderna properly, ciao!










Edit- Tror jag knäckte nöten ;)

Sjukstuga

Åh vad mätt man är nu... Vi har precis ätit ärtsoppa & pannkakor.. Det e ju trots allt torsdag :) Angelina har feber för sjunde dagen och tempot är lugnt här hemma. Själv försöker jag få tag på någon som kan göra en lite mer personlig blogg design, den jag har nu tycker jag e fin men jag vill såklart ha mina egna bilder längst upp, och detta e en gratis design som vemsomhelst kan ha. Så om någon vet om någon, som e hejare på det där med bloggdesigner får ni gärna tipsa! Nu ska vi sätta på en barnfilm och titta hela familjen.

Kolla vad mörkt det var på himlen idag när vi var och handlade... Det haglade lite...


Nya tag!

Oj vad länge sen det skrevs i denna stackars blogg.... Men nu blir det ändring på det! Mycket har hänt sen jag bloggade sist, för mycket att skriva här och nu... Men jag kan iaf. säga att jag inte är en solo mamma längre, sambo sedan 1,5 år tillbax :) det här inlägget blir kort, imorgon skriver jag mer! Hoppas ni har det bra!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se